A HANCO. MENEDZSERIRODA ÉRTED ÉS CSALÁDODÉRT!

Munkatársainknak

Marcali Városi Televízió

A legszebb évek: 1994-1999

A kábelrendszer kiépítése folytán beérkező előfizetési díjak rendkívül jó lehetőséget teremtettek a te-levízió számára, hiszen az önkormányzati finanszírozással, a reklámbevétellel együtt megfelelő mennyiségű pénz állt a műsorkészítés rendelkezésére. Az intézményvezető mellett a szakmai irányítást ekkortól Bognár Endre végzi. A Városi Televízió igazi szellemi műhellyé vált, hiszen a főállású dolgozók mellett mintegy 15 külsős dolgozott szerkesztőként és riporterként. Értelmiségiek és szakemberek, akik munkájuk mellett tévéztek. Ők készítették a különböző magazinokat, hiszen meggyőződésünkké vált, hogy különböző szakterületek értői és közvetítői csak az adott területen dolgozók lehetnek. Ezek a magazinok csütörtökönként hétről-hétre váltakozva kerültek műsorra esti 19 órás kezdéssel.

Csengetés: pedagógiai magazin
Életmód: egészségügyi magazin
Fókusz: gazdasági magazin
Körkép: kulturális magazin
Romákról nem csak romáknak: Romamagazin
Tükör: közéleti magazin

A híradó átkerült hétfőről keddre. A kezdési időpont nem változott, a hírek után önálló sporthíradó jelentkezett, külön stáb által készített anyagokkal. Havonként egyszer szombat délután mintegy 3 és fél órán keresztül élő adással jelentkeztünk Turmix címmel. Ezt egy családi, szórakoztató összeállításnak szántuk, vetélkedőkkel, bakiparádéval, érdekes, színes anyagokkal.
Megkezdődött az országos és regionális televízióknak készített anyagok gyártása is. Elsősorban a Magyar Televízió pécsi és a szombathelyi regionális stúdióinak dolgoztunk be. Ekkor ismét technikai fejlesztéshez jutottunk hozzá: a Hi8-as kamerákat és a U-matic vágórendszert felváltotta a Beta kamera és a Macintosh alapú Avid vágórendszer.

1999-ben az Önkormányzat eladta a MatávKábelTV-nek a kábeltelevíziós rendszert, jelentős bevételtől fosztva meg a Városi TV-t. A műsorgyártásra fordítható keret, s vele együtt a gyártott műsormennyiség drasztikusan visszaesett.

Napjainkban

2004-ben az ORTT-től közműsorszolgáltatói minősítést kaptunk, ez kötelezettséget és lehetőségeket is teremtett a Televízió számára. A lehetőségekkel éltünk, az önkormányzati támogatás nagyságához közelítő pályázati pénzeket nyertünk.

Hetente 4 óra sajátkészítésű műsort gyártunk, emellett a Megye TV hírmagazinját, tematikus magazinjait, valamint a Dél-dunántúli régió hírmagazinját vetítjük. Tagjai vagyunk a Hálózatos Televízióknak, valamint a Helyi Televíziók Országos Egyesületének.

 

HanCo.-s kedvezmény: 30 % minden média- és reklámszolgáltatás árából.

Kapcsolattartó: Bognár Endre főszerkesztő

 

Elérhetőségeink:

8700 Marcali, Múzeum köz 5.

Telefon: +36-85-510-474

Telefax: +36-85-412-199

Internet: www.marcalitv.hu

E-mail: marcalitv@cbn.hu